feststädning i stockholm

Feststädning – 5 enkla rengöringstips för ditt hem efter 40års festen

Att städa upp efter en fest är en av de minst trevliga uppgifterna när det kommer till feststädning. Det verkar ofta som att röran som lämnas efter dina gäster står i proportion till det roliga du hade i går kväll. Det känns nästan orättvist att även om alla hade lika mycket kul, är städningen bara ditt ansvar. Men om du inte har någon aning om var du ska börja, behöver du inte bekymra dig mer!

Feststädning efter 40års festen

Städexperter på feststädning i Stockholm har sammanställt den perfekta lösningen till din ”dubbla” baksmälla – en enkel och problemfri rengöringsguide!

Börja med att rengöra vardagsrummet

Du vill börja med din feststädning från rummet där festen ”hände”, vanligtvis vardagsrummet. Att komma över detta hinder, där de flesta av festaktiviteterna ägde rum, är både praktiskt och uppmuntrande – trots allt kan ingenting vara värre än det här rummet, eller hur? Så tag i ditt kärl och din dammsugare och börja arbeta. Kasta först bort de större bitarna med skräp, omslag och plast, spendera sedan de närmaste minuterna på att dammsuga möblerna och avsluta med golven. När du rör dig i vardagsrummet kan du försöka ”inspektera” skadan och leta efter spill eller smulor som sitter fast på besvärliga ställen som på möbler eller i hörn.

Se upp för fläckar (speciellt vinfläckar)

Om det fanns någon alkohol närvarande, kan du räkna med att det kommer att finnas minst en fläck. Berusade människor blir ofta klumpiga och spiller drycker, oavsett om det är på sig själva, sina vänner eller i värsta fall – dina möbler. Om du märker några fläckar, behandla dem omedelbart. Ju längre du väntar desto sämre kommer situationen att bli eftersom fläckarna kommer att ha ännu mer tid att sippra djupt in i tygerna i din dyrbara möbelklädsel och i dina mattor.

Desinficera ditt badrum

Även om det kan verka obehagligt, kommer ditt badrum härnäst vid en feststädning. Oavsett hur lugn din fest kan ha varit, fanns det fortfarande flera gäster som använde badrummet vid olika tidpunkter under tillställningen och detta garanterar alltid att du måste städa!

Lägg dina handdukar i tvättmaskinen

Alla dina handdukar måste verkligen tvättas, oavsett hur bra dina vänner är på att hålla saker rena. Du vill inte ha olika sorters bakterier på dessa pålitliga tygstycken som du normalt rör vid dina händer och ditt ansikte med. Samla allt som användes av besökarna och kasta det rätt i tvättmaskinen.

Kontrollera ditt sovrum

Det sista vid en feststädning är att gå slutligen igenom ditt eller dina sovrum. Om någon har sovit här, ta av sängkläderna och ge dem en genomgående tvätt. Om du hittar sviterna efter olyckor, vill du också rengöra din madrass, antingen på egen hand eller genom att anställa ett städföretag i Stockholm som är specialister på flyttstädning, feststäd och hemstäd.

Avsluta proceduren genom att lufta hela fastigheten och ge dig själv en välförtjänt tupplur!